Seo-Doctor_MainPic ייעוץ משפטי באינטרנט
Seo-Doctor_MainPic ייעוץ משפטי באינטרנט
פנייה לייעוץ אישי



    סעיפי חובה בכל חוזה העסקה – רשימה

    סעיפי חובה בכל חוזה העסקה – רשימה

    החשיבות של חוזה העסקה

    חשוב להבין, כי הציון של סעיפי החובה אשר יגיע בפסקה הבאה, איננו בגדר המלצה בלבד. חשוב גם להבין כי לא מדובר על נושא שהוא בטל בשישים.

    למעשה, ההשפעה של חוזה העסקה על מצבכם האישי והכלכלי הוא עצום. רבים חושבים, כי תביעות של דיני עבודה אינן קשורות כלל לעניין של חוזה העסקה כאשר המצב בפועל הוא הפוך!

    למעשה רוב התביעות, נסובות סביב הפרה של החוזה. אז מדוע חלק מהתביעות של דיני עבודה הן מורכבות?

    בדיוק בגלל הסיבה הזו – לצערנו חלק ניכר מחוזי ההעסקה כיום הם חוזים פתלתלים, עם ניסוים מסובכים שלא רק אדם מן היישוב יתקשה להבין – אלא גם עו"ד ממולח.

    עורכת דין מיקי חשמונאי מסבירה כי יש מעבידים רבים שבכוונה תחילה יוצרים חוזים ארוכים ומפותלים, ומתעלמים מסעיפי החוזה.

    לכן חשוב מאד שאתם תבינו איזה סעיפים חייבים להיות בכל חוזה העסקה, שכן הסעיפים הללו שהם כביכול מובנים מאליהם – יכולים לפתור סכסוכים רבים בעתיד.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      אז מה צריך להיות בחוזה?

      1. פירוט שמות – עניין שהוא כביכול מובן מאליו, ובכל זאת תמיד נדרש שיופיע בתוך החוזה שלכם.
      2. תאריכים – כל חוזה העסקה חייב לכלול בתוכו את תאריך תחילת ההעסקה. אם מראש ידוע, כי העבודה תסתיים במועד מסוים (כלומר מדובר בעבודה לתקופה מוגבלת), יש לציין בחוזה גם את תאריך פקיעת החוזה.
      3. הגדרת התפקיד – אולי הסעיף הרגיש ביותר ברוב חוזי ההעסקה, שעליו גם לרוב נסובות התביעות של דיני עבודה. חשוב להגדיר במדויק ולא באופן כללי ובמעורפל מה יהיה תחום העיסוק שלכם בתור עובדים.

        עובדים רבים תבעו את המעבידים שלהם, משום שטענו שהם צריכים לבצע מלאכות שלא הוגדרו בחוזה, בעוד המעבידים הראו כי הסעיף הנ"ל בחוזה מעניק פרשנות רחבה יותר משהעובד חשב.

      4. שכר – גם זה כמובן חלק חשוב מאד בכל חוזה העסקה. יש לציין את שכרו ההתחלתי של העובד, וגם לציין האם קיימות אופציות לקידום והעלאה בשכר.
      5. הממונה – קיימים מקרים רבים, בהם המעביד הרשמי איננו הממונה הישיר על העובד. יש לציין במפורש בכל חוזה העסקה מיהו הממונה הישיר על העובד, מהו שמו, באיזה תואר הוא נושא, ומהו תחום האחריות שלו בתוך החברה.
      6. ימים ושעות – חוזה עבודה תמיד צריך לציין מהם ימי העבודה שבהם העובד מחויב להגיע לעבודה, וכן הוא צריך להגדיר מהו יום החופשה של העובד. כמו כן, יש להגדיר בחוזה גם את שעות העבודה.
      7. תשלומי המעביד – לפי חוקי דיני עבודה, על המעביד להפריש תשלומים שונים על חשבונו לטובת העובד. על החוזה להגדיר תשלומים אלו, וגם להגדיר את השינויים בתשלומים אלו, בהתאם לוותק העובד.
      8. הסכם קיבוצי – כיום חלק ניכר מהעובדים הם חלק מהסכם קיבוצי של עובדים מקצועיים. במידה ואתם שייכים להסכם כזה, וודאו שבתוך חוזה ההעסקה שלכם, יש סעיף המגדיר את הקבוצה שאליה אתם שייכים, ומתי יש לפנות אליה.

      חשוב להגדיר במדויק ולא באופן כללי ובמעורפל מה יהיה תחום העיסוק שלכם בתור עובדים

      להבין את האינטרס של הצדדים

      למרות שאולי נראה לכם שיש תביעות רבות על הפרה של חוזה העסקה, חשוב להבין שברוב המכריע של המקרים – הדברים לא מתגבשים לכדי תביעה.

      צריך להבין שבסוף היום, מדובר על אינטרס גם של העובד וגם של המעביד לקיים את החוזה כלשונו. לכן יש לוודא כי כל הסעיפים הנ"ל נמצאים בתוך חוזה העסקה, וכי החוזה ברור ומובן לשני הצדדים.

      *התוכן המופיע באתר Seo-Doctor ייעוץ משפטי באינטרנט אינו תחליף לייעוץ משפטי, חוות דעת משפטית או עצה והכוונה משפטית. העושה שימוש באתר, עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו האישית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף