Seo-Doctor_MainPic ייעוץ משפטי באינטרנט
Seo-Doctor_MainPic ייעוץ משפטי באינטרנט
פנייה לייעוץ אישי



    מהו הסדר טיעון וכיצד ניתן להשיגו?

    מהו הסדר טיעון וכיצד ניתן להשיגו?

    תוכן עניינים

    מהו הסדר טיעון?

    הסדר טיעון הינו מעין הליך משא ומתן המוסכם באופן מנהלי. ההליך מתנהל במסגרת הליכי המשפט הפלילי בין הנאשם או באי-כוחו לבין התביעה.

    לאחר שמוגש כתב האישום אשר בו מפורטות העבירות שבוצעו רשאי הנאשם לבקש הפחתה של העונש הצפוי לו. זאת באמצעות תיקון של העובדות המופיעות בכתב האישום או סעיפי העבירה, ובכפוף להודאה מלאה של הנאשם באשמה המיוחסת לו.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      היתרונות בביצוע הסדר טיעון

      • מצד מערכת המשפט– הסדר טיעון חוסך משאבים רבים וזמן שיפוט יקר. שהרי, באם מתקיים הדבר מונע קיום דיונים בבית המשפט ופותר את נפגעי העבירה ממתן עדות, להוציא מקרים של נפגעי אלימות חמורה או עבירות מין.
      • מצד התובע– הנאשם מחוייב במסגרת ההסדר להודות בביצוע העבירה, דבר שלא בהכרח היה קורה ללא קיומו של ההסדר.
      • מצד הנאשם– הסדר טיעון מאפשר הפחתה של חומרת העונש הצפוי. שהרי, שינוי של סעיף העבירה או עובדות המקרה עשוי להפוך את שיקול דעתו של השופט באופן משמעותי בעת מתן גזר הדין הסופי.

      האם הסדר טיעון מביא בוודאות להפחתת הענישה?

      בית המשפט והשופטים לא מהווים צד או חלק בהסדר הטיעון ועל פי רוב יקבלו את שנקבע בו לפי הסכמת הצדדים.

      לאחר ההגעה להסדר טיעון התביעה מגישה לבית המשפט כתב אישום מתוקן (בהתאם למה שהוסכם) הכולל הודאה של הנאשם באשמה. כאשר כמובן שיקול הדעת לענישה יהיה שמור לשיקול דעתו של השופט.

      אפשרות נוספת שניתן להחליט עליה במסגרת הסדר טיעון היא הגדרת טווח מוסכם של ענישה כאשר בית המשפט יקבע את עונשו של הנאשם במסגרת אותו טווח שהוגדר בהסדר.

      לאחר ההגעה להסדר השופט בוחן את הנסיבות, את חומרת העבירה ואת עובדות המקרה ולאחר מכן קובע את גזר הדין. שינוי העובדות או סעיף העבירה צפויים להפחית את העונש אך לא באופן גורף.

      לעיתים בעצם ההודאה באשמה (המהווה תנאי הכרחי לקיומו של ההסדר) קיים סיכון לנאשם.

      כמו כן, כאשר במקרים חריגים סוטה ההסכם ממתחם הסבירות בית המשפט נוטה שלא לקבלו ואף להחמיר את העונשים.

      לכן יש להפגין זהירות במסגרת קביעת ההסדר ולהגיע להסכמה עליו רק כאשר ישנה וודאות על סבירותו ועל הגינותו לשני הצדדים.

      כיצד משיגים הסדר טיעון?

      הנאשם יכול לנסות להגיע בכוחות עצמו להסדר טיעון עם התובע, אך לפי רוב הדבר אינו מומלץ. שהרי בדרך כלל הנאשם לא מנוסה מספיק בתחום ולא תמיד יודע לאילו הסכמות נכון לו להגיע במסגרת ההסדר.

      על כן, נכון ומומלץ לבצע את הפנייה לתובע בליווי עורך דין מוסמך ומומחה בתחום שבגינו הוגשה התביעה. על ידי כך יוכל הנאשם להגדיל את סיכויי ההצלחה ואת הסיכוי לצמצום היקפו של העונש הצפוי לו בגין הודאה באשמה במסגרת ההסדר.

      *התוכן המופיע באתר Seo-Doctor ייעוץ משפטי באינטרנט אינו תחליף לייעוץ משפטי, חוות דעת משפטית או עצה והכוונה משפטית. העושה שימוש באתר, עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו האישית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף